Home
   

At the turn of the century, several affluent families from Portland built large, shingle-style summer houses on the Pacific Ocean at Gearhart, Oregon. The line of over a dozen homes has a magnificent presence at the edge of the dense sea grass at the crest of the beach. This house has been owned by the family since the 1940's and has served as their ocean retreat for four generations. Today, the house is shared between the matriarchal grandmother and her four children's young families. The design challenge was to adapt the historic house for new lifestyles and to accommodates year-round use. The design required reorganizing the main floor plan to formalize the living spaces. A garage structure was attached to the main house and designed to accommodate a large children's play area and a loft guest bedroom and bath.